23948sdkhjf

Statens planer om nye hybridparker møder modstand i branchen

Statens planer om at etablere 10-15 hybridparker med vindmøller og solceller på land får knubbede ord med på vejen af branchen. Virksomhederne, der skal sætte vindmøllerne og solcellerne op, mener, at energiparkerne kan skade den udbygning med især solceller, som allerede finder sted i dag.

Det skriver Politiken.

- Energiparkerne er på ingen måde groet i vores baghave. De kan blive en stopklods for udviklingen, siger Kamilla Thingvad, direktør for energiproduktion i brancheforeningen Green Power Denmark til Politiken.

Hun forklarer, at naboer og lodsejere til allerede planlagte projekter vil spørge, om de bliver udpeget til en statslig park, og andre vil slet ikke gå i dialog, da de mener, at solceller og vindmøller skal opføres i de nye energiparker.

Store parker kan resultere i folkelig modstand

Hos Better Energy frygter regulatorisk chef Peter Bjerregaard, at de nye energiparker vil møde folkelig modstand mod vedvarende energi, hvis energiparkerne bliver eksempelvis 20 kvadratkilometer store.

Han peger samtidig på, at den nye aftale om energiparkerne slet ikke tager højde for, at elnettet mange steder er for svagt.

Hos European Energy siger administrerende direktør Knud Erik Andersen, at kommende tarifstigninger på tilslutning til elnettet gør Danmark til Europas dyreste land at opstille grøn strøm i.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Leverandører under luppen i Nordsøen
Ørsted indgår potentielt gigantaftale om 5 GW havvind og PtX i Irland
Energinet har 100 store udbygnings- og investeringsprojekter på vej
Energiø Bornholms skæbne hviler på havvindmarkedets skuldre
Rønne Havn sender nye havneudvidelser for 590 mio. kr. i EU-udbud
Grønt lys til overplanting åbner døren på klem for PtX på Energiø Bornholm

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141