23948sdkhjf

Tekniq Arbejdsgiverne: Vigtig milepæl for det grønne danske vindeventyr

Tekniq Arbejdsgiverne glæder sig over, at der vil blive stillet grønne krav til virksomheder, som vil byde på opsætningen af 6 GW ny dansk havvind som led i den netop indgåede politiske aftale

Et bredt flertal på Christiansborg er netop blevet enige om en tillægsaftale om udbudsrammen for 6 GW havvind.

Aftalen indeholder flere aspekter, som Tekniq Arbejdsgiverne har efterspurgt - særligt en række bæredygtighedskrav, som skal opfyldes for at deltage i de nye udbud af havvindmølleprojekter.

- Vi har kæmpet for, at det bliver et adgangskrav for at komme i betragtning til et udbud, at man skal have indhentet miljøvaredeklarationer hos underleverandører. Danske og europæiske underleverandører har bedre klima- og bæredygtighedsstandarder , og derfor vil det både gavne klimaet og de danske virksomheder, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, der organiserer cirka 4.100 virksomhederne inden for el, vvs og metal.

Mere end bare prissedlen

Pris bør ikke være det eneste konkurrenceparameter, når der skal udvælges en rettighedshaver. Derfor ærgrer det Tekniq Arbejdsgiverne, at aftalen om udbudsrammerne ser bort fra kvalitet som konkurrenceparameter. 

Aftalen lægger vægt på, at social ansvarlighed skal være et adgangskrav, da danske og europæiske underleverandører længe har demonstreret, at de tager deres sociale ansvar på sig, hvilket ikke i samme grad kan siges om kinesiske underleverandører, lyder det fra organisationen.

- Adgangskravet om social ansvarlighed er derfor et fornuftigt første greb, for det er meningsløst at udlede CO2 på at sejle ståltårne på tværs af verdenshavene, når vi har gode danske producenter, som producerer under ordentlige forhold, siger Troels Blicher Danielsen.

Aftalen er indgået mellem regeringen, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093